15 september, 2005

Nekaj prvih napotkov

Vsem, ki se boste tokrat prvič srečali z blogom, predlagam, da si preberete katero od hitro dostopnih informacij o tej obliki spletne komunikacije. Že Wikipedia ponuja dovolj izčrpno informacijo. Nekaj osnovnih podatkov in koristnih spletnih povezav o (we)blogih lahko preberete tudi v aplikaciji "Prihajajoča orodja v virtualnem pouku".

Če mi boste skušali v blogu odgovoriti ali kaj povprašati, potem na dnu zapisa kliknete na besedo "comments", nato pa sledite navodilom programa. Če niste sicer uporabnik(ca) Bloggerja, ponudnika apliakcije, ki jo uporabljam, se boste morali(e) posebej registrirati, kar ne predstavlja posebne težave, če pozorno sledite navodilom.

Ker Vas bo svet bloganja najbrž pritegnil (ne govorim o tistih, ki so že domači v njem), Vam v vzpodbudo svetujem, da se ogledate kaj se dogaja najprej v domačem okolju na spletnem naslovu si.blogs (spisek slovenskih blogov), nato pa se malo potopite v svetovno "blogosfero" (tako pravimo temu novemu informacijskemu okolju) na spletnih naslovih Technorati (iskalec blogov) ali Blogorama (spisek blogov).

Med slovenskimi blogi sta mi posebno pri srcu KeBi03 in Glory of Carniola.

Kasneje in sproti pa še kaj... Računam pa da boste tudi bralci dodajali svoje izkušnje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar