01 september, 2011

Ta blog berejo tudi zunaj Slovenije :)

Prosim, ne jemljite tega zapisa kot samovšečnega. Res je da sem danes zelo srečen. Dvakratni kolega, v mikrobiologiji in v bloganju, César Sánchez, ki je dalj časa delal na španski univerzi v Oviedu, zdaj pa je urednik pri Nature Publishing Group,  že leta izdaja enega najodmevnejših strokovnih blogov Twisted Bacteria. Danes je na svojem blogu objavil zapis Microbiology blogs: a list of 20 great blogs for microbe lovers in na mestu deset sem ugledal svoj blog. Skoraj me je kap; glede na to, da je Mikrob(io)log pisan v slovenščini si nisem predstavljal, da ga v tujini sledijo. Res pa je, da se mi je pred časom že javil nek drug izjemno popularen bloger iz Cezarjevega spiska, namreč Moselio Schaechter, ki za ASM piše blog The Small Things Considered in  mi je predlagal, da na blog vključim prevajalnik v angleščino, ker ga je zanimalo o čem paberkujem. 
Prav v septembru pred šestimi leti sem pričel s svojimi zapisi in ni lepšega darila za tak jubilej kot je današnji Cesarjev zapis pač nisem mogel pričakovati. Šestletno delo torej vendarle ni ostalo neopaženo. In z užitkom bom nadaljeval, dokler bom zmogel. Vesel bom če me boste spremljali, še bolj, če boste zapise komentirali in hvala vsem, ki ste mi doslej občasno pošiljali namige, da bi bilo koristno obdelati kakšno temo. 

5 komentarjev:

  1. Spoštovani kolega, prisrčne čestitke, še toliko bolj, ker ste toliko odmevni in priljubljeni "kljub" pisanju v slovenščini!

    OdgovoriIzbriši
  2. Anonimni15:16

    Čestitam !!! To je pa res dobro. Romana

    OdgovoriIzbriši
  3. Anonimni16:12

    Super, čestitke!!! Maša

    OdgovoriIzbriši
  4. Daniel22:45

    Pa še pred Small things considered (ki se mi tudi zdi kvaliteten in zanimiv blog) je gospod Sanchez dal vaš blog. Čestitam!

    OdgovoriIzbriši
  5. @Daniel: Sam zaporedja sploh ne berem kot razvrstitve po kakršnemkoli tekmovalnem ključu; vse ostale uvrščene bloge poznam in se jim lahko samo priklonim. Enostavno sem vesel, ker sem med njimi... Vsem, ki se vam je zdelo vredno zapisati komentar s čestitko pa prisrčna hvala!

    OdgovoriIzbriši