29 junij, 2007

Tudi letos na iGEM

Udeleženka lanskega, za slovensko ekipo zmagoslavnega iGEM 2006  (in tudi >tukaj), mikrobiologinja Alja Oblak mi je poslala pismo, ki ga objavljam v poglavitnem delu zaradi več zanimivih informacij v njem.

"...Rada bi vas namreč obvestila, da je bila izbrana nova ekipa, ki bo Slovenijo in s tem Univerzo v Ljubljani zastopala na tekmovanju iGEM 2007! Med člani ekipe sta tudi mikrobiolog četrtega letnika (Rok Gaber) in biotehnolog tretjega letnika (Marko Bitenc).

Na blogu prof. Dolinarja ( http://novebiologije.blogspot.com/, 4. maj 06) so navedeni tudi ostali člani ekipe, vsi pa so že pridno začeli z delom v laboratoriju za biotehnologijo (KI) in laboratorijih FKKT. 

"Štafetno palico" smo torej uspešno predali novi generaciji, a tudi našo lansko ekipo še čaka naloga. Med 24. in 26. junijem bo v Švici v Zurichu potekal tretji svetovni kongres iz sintezne biologije ( http://www.syntheticbiology3.ethz.ch/ ). Nas in ekipo London Imperial (prvo in drugo mesto na iGEM06) so namreč povabili, da še na kongresu predstavimo naše projekte.

V Sloveniji sintezna biologija kot kaže ne bo zamrla..."

Kaj naj dodam: da lanski ekipi iskreno čestitam za ponovno priznanje, ko so jih povabili na Kongres sintezne biologije v Švici in da bomo letošnji ekipi trdno držali pesti za čim boljšo uvrstitev na iGEM 2007!

Ni komentarjev:

Objavite komentar