24 avgust, 2006

Vatikan o Darwinovem nauku

Kot lahko preberemo v današnjem Daily Mailu, naj bi v Vatikanu v kratkem gostili seminar, kjer naj bi razpravljali o vplivu Darwinove teorije na cerkveni nauk o stvarstvu. Ali je s tem dogodkom kakorkoli povezana usoda direktorja Vatikanskega observatorija jezuita Georga Coyna, ki ga je nedavno papež Benedikt XVI razrešil, potem ko je Coyne 28 let vodil to ugledno ustanovo, ni povsem jasno. Pater Coyne, ki je bil znan zagovornik Darwinove teorije in njene skladnosti s krščanskim naukom, je namreč v več javnih nastopih nasprotoval podpori Cerkve gibanju in nauku "inteligentnega načrta" (ID).

5 komentarjev:

 1. Žalostno. Veliko teorij evolucije obstaja, a se bodo pogovarjali le o dveh. ...

  Vesna

  OdgovoriIzbriši
 2. Mene pa bolj kot to da bodo izpustili vse ostale teorije o evoluciji, zanima kaj imajo sploh za razpravljat? Na sploh se mi zdijo razpravljanja o evolucijskih teorijah v okviru Vatikana nesmiselna. Konec koncev ne eni ne drugi nimamo nekih definitivnih dokazov, da je stvaritev življenja in njegova evolucija sledila eni ali drugi ali tetji teoriji.
  Pač teorij je več, naj verjame posameznik v tisto ki želi, ostale pa naj pustijo lepo pri miru.
  No tako je moje mnenje.
  LP, R.coccus

  OdgovoriIzbriši
 3. Še en nevernik v znanstveno metodo. Priporočam Panda's thumb, kjer na veliko kar nekaj stručkov razpravlja o ID in znanstveni metodi.

  OdgovoriIzbriši
 4. ... ta link je pa resnično dober...

  OdgovoriIzbriši
 5. Pa mogoče še en zanimiv blog - Epigenetics news.

  OdgovoriIzbriši