30 september, 2009

Antibiotiki kot bakterijska hrana

Na blogu Lab Rat so povzeti rezultati članka izpod peresa harvardskih avtorjev o tem, da bakterije ne samo, da uspejo proti antibiotikom oblikovati odpornost, ampak lahko antibiotike porabijo celo kot hrano. Še konkretneje, nekatere med njimi lahko antibiotike uporabijo kot edini vir ogljika.

3 komentarji:

  1. Dusko Odic23:55

    Tole mi je pritegnilo pozornost, ker sem pred časom članek s podobno tematiko priporočil kolegici... in zanimivo, ugotavljam, da gre za isti članek, tj. iz aprila 2008(!) Morda bi bilo smotrno pripisati to malenkost :) Sicer (verjetno) nikjer ne piše, da bi morali na bloge dajat le sveže novice, a jaz ponavadi berem bloge s to predpostavko. Da pa ne bo pomote, vsekakor je fino, da se taka dognanja objavljajo tudi tule - ne glede na datum.

    OdgovoriIzbriši
  2. Dusko Odic23:59

    Tole mi je pritegnilo pozornost, ker sem pred časom članek s podobno tematiko priporočil kolegici... in zanimivo, ugotavljam, da gre za isti članek, tj. iz aprila 2008(!) Morda bi bilo smotrno pripisati to malenkost :) Sicer (verjetno) nikjer ne piše, da bi morali na bloge dajat le sveže novice, a jaz ponavadi berem bloge s to predpostavko. Da pa ne bo pomote, vsekakor je fino, da se taka dognanja objavljajo tudi tu - ne glede na datum.

    OdgovoriIzbriši
  3. @ Dusko Odic
    res je, prav imate; vsak vnos komentatorjev moram pred objavo v blogu potrditi. Včasih nisem uporabljal te zapore, potem sem pa imel nekaj "bližnjih srečanj" s t. i. "mazači" in od takrat sem previdnejši, ker sem imel preveč dela s pospravljanjem neokusnih medklicev in nesramnosti.

    Kar zadeva Vašo pripombo je seveda zdaj z Vašim komentarjem to dopolnjeno in zato so tudi komentarji pomemben del blogarije; škoda da ni več tovrstne komunikacije. Blog je dragocen tudi zaradi te dvosmerne možnosti. In zakaj se ne omejujem zgolj na najaktualnejše novice: ker se mi zdi celoten korpus bloga zbirka koristnih informacij ne glede na ažurnost in če se mi zgodi, da kakšno zadevo zamudim v trenutku njenega "nastanka" jo pač dodam kasneje ob predpostavki njene trajnejše vrednosti.

    OdgovoriIzbriši