27 november, 2012

5. simpozij SID

Slovensko imunološko društvo (SID) vabi na svoj 5. simpozij pod geslom Zgodbe imunskega sistema, v petek 30. novembra 2012 od 13.00 do 17.30 v srednji predavalnici Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, Korytkova 2. Svetovne raziskovalne zgodbe bodo pripovedovali vrhunski slovenski pripovedovalci: prof. dr. Vladimir Kotnik, znan. svetnica dr. Branka Wraber, doc. dr. Peter Korošec, prof. dr. Mitja Košnik, prof. dr. Borut Božič, prof. dr. Tadej Avčin, prof. dr. Alojz Ihan, prof. dr. Mojca Narat, znan. svetnik dr. Srdjan Novaković, prof. dr. Vladka Čurin Šerbec in prof. dr. Roman Jerala.

20 november, 2012

Spoznavni večer SMD

iz Slovenskega mikrobiološkega društva sporočajo:

V Slovenskem mikrobiološkem društvu smo se odločili, da je pravi trenutek za ponovno srečanje starih kolegov in navezovanje novih stikov med

mikrobiologi vseh generacij.

Zato Vas vabimo na

1. MIKROBIOLOŠKI SPOZNAVNI VEČER,

ki bo v sredo, 28. novembra 2012 ob 18.00 uri, v avli ŽT in predavalnici Ž1, Oddelka za živilstvo, na Biotehniški fakulteti v Ljubljani.

Ob prijetnem druženju bo predstavljeno tudi delovanje društva, za kanček znanstvenega pridiha pa bo poskrbela prof. dr. Ines Mandič Mulec s predavanjem »Komunikacije med mikrobi in nikoli ne pojdi na kosilo sam!«

V upanju, da se srečamo v čim večjem številu, Vas lepo pozdravljamo!

14 november, 2012

Mikrobiološke konference 2013

Na spletni strani Microbiology conference najdete aktualni spisek načrtovanih strokovnih srečanj na področju mikrobiologije za leto 2013.

12 november, 2012

O Nevid(e)nem

Mikrobiologi smo dobili nov blog, Exploring The Invisible. Ni veliko podatkov o ustvarjalcu, zanimiva je avtorjeva (umetniško inspirirana) želja prikazati vgrajeno kreativnost bioloških dejavnikov in procesov.

04 november, 2012

Zgodnji razvoj humanega prebavnega mikrobioma

Antonio González nam v grafiki podprti z glasbo simpatično predstavi razvoj prebavnega mikrobioma človeka od začetka, torej od rojstva do približno tretjega leta, ko naj bi bila dosežena sestava odraslega organizma. Podatki so pridobljeni v projektu humanega mikrobioma (HMP), kot so jih predstavili leta 2011 v PNAS članku Koenig in sod.